Inspiratieworkshop Utrecht
Het Organisatieatelier
Wauw, dat was een prachtige inspiratieavond in Utrecht. We waren we te gast bij het Organisatie atelier van Marieke Ploeg.
Zoals ze het zelf omschrijft: een ruimte voor wat wil ontstaan. Elke maand organiseren ze een open atelier.
Met experimentele werkvormen en open ruimte verkennen ze vele grensgebieden tussen Organiseren, Kunst en Filosofie. Zo maken ze ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat. De ruimte en de gastvrouw zorgden voor de juiste energie, want wat er ontstond was geweldig.

De ervaring als uitgangspunt
We gaven een interactieve workshop over hoe je Social Enterprises vanuit gelijkwaardigheid en eigen krachten kan opzetten. Hoe we dit deden? Door het zelf te ervaren! Wij geloven dat de ervaring de meeste wijsheid brengt. Wat je leert kan je op deze wijze integreren met wie je bent en alles wat je eerder hebt ervaren.
We gingen dus actief aan de slag met een mooie groep passievolle sociaal ondernemers. Na afloop raakten we niet uitgepraat. Dat de workshop iets in beweging had gezet was ook aan de reacties te merken. 


"Als ik jullie hoor praten denk ik: Ja, zo zit het! Eindelijk mensen die het ook zien, voelen en begrijpen. Over juist tijd nemen bij een organisatie opbouwen, bouwen met de krachten die er zijn, verbinden op persoon en initiatief, echte gelijkwaardigheid. En ervoor gaan staan." 
Suzan Verdonschot - Adviseur Twijnstra en Gudde en Sociaal ondernemer 

“De inspiratieworkshop van Nulpunt Org. was speels en een leuke combinatie van kennisoverdracht en ervaring. Het gaf mij vertrouwen in andere manieren van organiseren op basis van gelijkwaardigheid.” 
Jeroen Boon - Haagse Stadmaker 

"De trainers van Nulpunt Org. weten je niet alleen te informeren, maar ook te activeren. Voor ik het wist, was ik thuis de Nulpunt Test aan het invullen. De eerste stap in het werken met de Nulpunt methodiek was snel gezet!”
Elsemiek Homminga - Researcher bij Zeppers Film & TV
We gebruiken cookies, om deze site goed te laten werken.
Deze website en de digitale tools die we aanbieden zijn momenteen geoptimaliseerd voor (de meeste versies van) Mozilla Firefox en Google Chrome. We raden je aan om één van deze browsers te gebruiken. Weergave en functies kunnen afwijken bij andere browsers, zoals Safari en Internet Explorer. Zie je deze melding onterecht? Laat het ons weten via info@nulpuntorg.nl
Zie ook: Surf Blij