Sterke punten benadering
Waarom werken vanuit eigen kracht en teamsynergie?
Veel mensen krijgen een baan doordat ze solliciteren op een functie. Een functie die vertelt welke werkzaamheden er van de persoon worden verwacht. Ze zoeken iemand met de juiste diploma's en de juiste werkervaring. Is er dan ook nog een klik in het gesprek dan is het gelukt.
Wat zou er gebeuren als we niet alleen zouden kijken naar functie omschrijvingen, diploma's en werkervaring. Wat zou er gebeuren als we in teams zouden werken met de sterke punten van mensen? Wat zou er gebeuren als we deze sterke punten constructief zouden verbinden?

Marianne van Woerkom deed onderzoek
Marianne deed in opdracht van NSvP onderzoek naar de sterke punten benadering. Haar onderzoek laat duidelijk zien dat het werken vanuit sterke punten (eigen krachten en rollen) kan toewerken naar betere teamprestaties. Juist omdat je gebruikt maakt van de beschikbare talenten. Teamleden kunnen door inzicht in de eigen sterke punten zich specialiseren en vanuit daar andere teamleden ondersteunen.

Meer weten: Lees hier het ondezoek van Marianne.

Direct aan de slag? Laat je teamleden nu de Nulpunt Test doen en ontdek de krachten en rollen van de teamleden.
Wil jij met de persoonlijke profielen je teamresultaten optimaliseren?
Bel ons! Wij zorgen voor een digitale teamanalyse en teamadvies op maat.


 
We gebruiken cookies, om deze site goed te laten werken.
Deze website en de digitale tools die we aanbieden zijn momenteen geoptimaliseerd voor (de meeste versies van) Mozilla Firefox en Google Chrome. We raden je aan om één van deze browsers te gebruiken. Weergave en functies kunnen afwijken bij andere browsers, zoals Safari en Internet Explorer. Zie je deze melding onterecht? Laat het ons weten via info@nulpuntorg.nl
Zie ook: Surf Blij