The making of: Nulpunt Tool
De juiste vraag
Ik werk nu 20 jaar met mensen en organisaties die de wereld een stukje mooier willen maken. Mensen en organisaties die positieve impact willen maken voor mens en milieu. Ik ondersteun live in het veld en had nooit gedacht dat ik me nog eens bezig zou gaan houden met digitale applicaties. Totdat die ene vraag kwam die alles veranderde. Kirsten Simhoffer (Gemeente Amsterdam) vroeg aan me: “Kan je opschrijven hoe je mensen en organisaties in hun kracht zet?" Mijn eerste gedachte was dat ik niet met zekerheid kon zeggen dat dit me zou lukken, maar ik kon het in ieder geval proberen. Ik ging aan de slag. Niet alleen met mijn collega’s in het veld, maar met een groep zeer diverse mensen met allemaal een eigen unieke kijk op de wereld.

De Natuur
De basis stond vast, de wetten van de natuur. Want wij zijn een onderdeel van een groter natuurlijk systeem en dit systeem geeft antwoorden. Na veel onderzoek en pilots in de praktijk werd de Nulpunt methodiek geboren. Een methodiek die de natuur volgt op kwantumfysisch niveau en zo vertaald is dat het simpel en praktisch te volgen is voor iedereen die in zijn kracht wil gaan staan of een duurzame organisatie wil opzetten.
 
Digitaal delen

De volgende stap was DELEN! Met als doel dat heel veel mensen en organisaties hun voordeel met de Nulpunt methodiek kunnen doen. Maar hoe DELEN? Ik lees graag boeken die naar papier ruiken. Mijn eerste idee was dan ook om de Nulpunt methodiek te delen in boekvorm. Al snel kwam de vraag: "Wie leest er nu nog een theorieboek?" Waarop ik moest zeggen met een rood hoofd: "Uhmm.. Ik." Oké, een theorieboek werd het dus niet. Een praktisch handboek dan? De rest staarde op zijn smartphone en zei: "Nee!" De moed zonk me even in de schoenen, totdat ik begreep waarom iedereen op zijn mobiele telefoon keek. Er werd druk gezocht naar applicaties die er toe deden. Zo kwamen de voorbeelden op tafel met als conclusie: het moet een digitale applicatie worden.

Nulpunt Tool
Het idee voor de Nulpunt Tool was geboren. De digitale omgeving waarmee mensen vanuit hun eigen kracht een duurzame organisatie op kunnen zetten. Praktisch, simpel en heel leuk om te doen. Zo besloten we om de inhoud te finetunen. Arjen en Manon gingen het vormgeven. Tijmes brak zijn hoofd over de programmering. Mensen met verschillende expertise werden om hulp gevraagd. Een periode van testen, testen en testen volgde... En toen was het dan zover, DE NULPUNT TOOL was een feit. Bloed, zweet en tranen en nu trots dat we dit kunnen delen met alle mensen die positieve impact willen maken voor mensen en het milieu. Ik zou zeggen: ga direct kijken! Er staan leuke video’s klaar die je precies laten zien wat je kan verwachten. En daarna natuurlijk starten, want...
 
...Heb jij een ondernemend idee voor een mooiere wereld, maar heb je geen idee hebt hoe je het werkelijkheid maakt dan is de Nulpunt Tool er voor jou! Maak je gratis account aan en start met de Nulpunt Tool. 

Als je er blij van wordt, stuur dan een dankmail naar Kirsten Simhoffer voor het stellen van de juiste vraag! 
Heb je een vraag aan ons, mail alsjeblieft want elke vraag is een kans om samen een nieuw antwoord te ontwikkelen.
We gebruiken cookies, om deze site goed te laten werken.
Deze website en de digitale tools die we aanbieden zijn momenteen geoptimaliseerd voor (de meeste versies van) Mozilla Firefox en Google Chrome. We raden je aan om één van deze browsers te gebruiken. Weergave en functies kunnen afwijken bij andere browsers, zoals Safari en Internet Explorer. Zie je deze melding onterecht? Laat het ons weten via info@nulpuntorg.nl
Zie ook: Surf Blij